top of page

              Din luna mai a anului 1992,la propunerea noastră,Ministrul Învățământului a aprobat ca școala să poarte numele "Andrei Mureșanu". Timpul a demonstrat viabilitatea acestei instituții. La acest trecut se adaugă,cu aceeași acuitate,cerințele reformei,de care depinde însăși existența școlii ca instituție de învățământ. Planul managerial al școlii are în vedere obiective privind:conducerea unității,compartimentul instructiv-educativ,compartimentul contabilitate și administrativ gospodăresc,compartimentul bibliotecă și compartimentul sanitar. 

               O atenție deosebită este acordată activității de perfecționare.De mulți ani,școala noastră a răspuns de pregătirea candidaților înscriși la definitivat,gradul II și gradul I,din județele Brașov și Covasna.Liceul a pregătit până în anul 1995 1842 de dascăli, din care 727 educatoare și 1115 învățători.

                În unele perioade ale funcționării, în cadrul liceului s-au pregătit elevi și în clasele postliceale:pedagogice de învățători și educatoare cu durata de 2 ani, seminar teologic cu durata de 5 ani. A organizat cursuri și examene pentru perfecționarea învățătorilor și educatoarelor din județele Brașov și Covasna pentru obținerea definitivării în învățământ și grade didactice II și I.

                Multe schimburi de experiențe, simpozioane etc., organizate în decursul anilor cu participarea directorilor, profesorilor de pedagogie și psihologie, profesorilor de limba și literatura română, îndeosebi, dar și alte specialități, precum și elevi de la alte licee pedagogice din țară și unități de învățământ liceale, gimnaziale și primare din județele Brașov și Covasna. La aceste acțiuni au participat personalități din conducerea Ministerului Învățământului, directori și inspectori generali din Minister , inspectori de la Invățământul Județean Brașov, fiind cunoscutș și apreciată ca valoroasă activitatea colectivului de cadre didactice și elevi.

                În vreme , liceul a fost vizitat- cu participarea la activitățile sale specifice sau ocazionale-de 2 miniștri și 4 miniștri adjuncți de la Ministerul Educației si Învățământului, scriitori, alți oameni de cultură.

                De asemenea, colectivul de cadre didactice și elevi, a oferit program de activități în contextul unor vizite cu scop didactic, cultural-artistic și sportiv pentru grupuri de profesori și elevi de la mai multe licee din alte țări.

 

ISTORIC

 

               Situată în vatra spirituală a Brașovului-cartierul Schei,școala noastră reprezintă o instituție de grad liceal,relativ tânără comparativ cu alte licee din județ,funcționând 61 de ani, între 1946-2007. Evoluția istorică și dezvoltarea unității noastre școlare se reprezintă astfel:

-1949-1957 ca Liceul Pedagogic;

-1957-1969 este întreruptă funcționarea din 1969,an în care a fost inaugurat actualul local,până în prezent școala a funcționat fără întrerupere pe o perioadă de 38 ani,suferind modificări în privința diversificării claselor,a profilurilor și a denumirii:

a)1969-1976-numai clasele liceale și clasele primare+grupe de invățământ preșcolar pentru aplicație;

b)1976-1982-și clase liceale de artă;

c)1982-1998-funcționează clasele de seminar teologic.

bottom of page